Utsikten barnehage

En barnehage med fokus på lek og gode relasjoner.

Utsikten barnehage åpnet i 1984 og er en privat, foreldredrevet barnehage som driftes som et samvirkeforetak. Vi er en ideell barnehage, det vil si at det ikke tas ut utbytte fra driften, og hver en krone av overskuddet, går tilbake til barnehagen og barna.

Vi holder til i Utsikten borettslag ved siden av Fritidsklubben og Stakkevollanhallen. Vi har kort vei til mange flotte lekeplasser og turområder som lysløypa, Rundvannet og Skattøravannet i tillegg til at vi benytter både gymsalen som ligger vegg i vegg og kunstgressbanen som ligger like ved aktivt.

Vi har en avdeling med 18 plasser som i dag er fordelt på 13 barn i alderen 1-6 år. Vi har stort fokus på lek og relasjoner. Lek er en sentral del av de sosiale relasjonene, det er en kilde til glede og samtidig har leken læringsverdi. Derfor legger vi til rette for den viktige leken ved å tolke barnas ønske om å leke, gi leken tid og plass, skape et godt lekemiljø i barnehagen, støtte barna i og utenfor leken og veilede dem til å leke over tid.

Trygg tilknytning og relasjoner er grunnleggende for barns trygghet, trivsel og læring. Tilknytning handler om å føle nærhet og et emosjonelt bånd til et annet menneske. Vi er opptatt av å se og anerkjenne følelsene, behovene og ønskene som ligger bak barnas ord, handlinger og kroppsspråk. Det innebærer at barna i vår barnehage møter sensitive voksne som er oppmerksomme og støttende voksne. Voksne som møter barna med respekt og varme og som hjelper dem å sette ord på følelser og behov. Voksne som gir barna veiledning og hjelper dem å finne gode strategier i møte med oppturer og nedturer og som tar ledelsen når det trengs. Voksne som alltid har et fang, en klem og en hånd å tilby.